Twee gouden medailles voor Chardonnay 2018 en Pinot Gris 2018!!!!!

Op de prestigieuze keuring van Belgische wijnen heeft de Vereniging van Vlaamse Sommeliers, op 18 september 2019 te Brugge, twee gouden medailles toegekend aan Pietershof’ Chardonnay 2018 en Pinot Gris 2018. Van de 200 witte, rode en mousserende wijnen werden er 18 gelauwerd met goud waaronder dus onze Chardonnay en Pinot Gris. Waren we verbaasd? Niet echt!!! Door de jaargangen heen zijn de wijnen van het Pietershof regelmatig bekroond vanwege hun zuiverheid en mineraliteit. Zo ook de jaargang 2018 welk een bijzonder goed wijnjaar was. Het rijpe gave fruit en de inmiddels opgebouwde expertise hebben er toe bijgedragen dat we twee prachtige wijnen konden maken. Maar goede wijn behoeft geen krans………!! Toch is het heel aangenaam als de wijnen in de schijnwerper worden gezet door vakkundige sommeliers die goede wijnen weten te waarderen.

Naast de twee stralende prijswinnaars staat onze Pinot Blanc-Auxerrois 2018 er wat bleekjes naast. En dat dit geheel ten onrechte is, liet onlangs sommelier Stefaan Soenen weten in het blad Perswijn; voor hem is deze discrete verfijnde wijn de eigenlijke winnaar. Maar ook al heeft deze wijn niet het vereiste aantal punten gehaald; zijn subtiele mineraliteit en kruidig fruitige afdronk zijn er niet minder om.

Onze wijnen kunt u in het seizoen ( april-oktober ) elke zaterdagmiddag tussen 14.00u en 17.00u , of op afspraak, proeven en kopen. Andere verkoopadressen van onze wijnen kunt u op deze site vinden onder het item “Verkoop”.


Wees welkom, en proef de jaargang 2016!!! Elke zaterdag tussen 14.00u en 17.00 ( 17/6 tot 1/10-2017)

Met enige trots presenteren wij de wijnen van het moeilijke jaar 2016.De aanhoudende regenbuien tot eind juli van dat jaar dreven menige wijnboer tot wanhoop. En niet alleen in onze contreien; ook in Duitsland en Luxemburg vocht men tegen de schadelijke schimmels die welig kunnen tieren in een vochtige wijngaard. We hebben met een zorgvuldige en milieuvriendelijke strategie onze druiven gezond weten te houden. En gezonde druiven zijn de basis voor een goede wijn.

Zo bieden we een mooie Pinot Blanc 2016,  aromatisch in de neus, zuiver en mond vullend,  in aanzet een vleug van vlierbloesem, gevolgd een “notige” nasmaak. Een wijn die zowel als aperitief en als begeleider van vis, gevogelte en asperges volledig tot zijn recht komt. Een wijn waar je blij van wordt.

De Pinot Gris 2016 is een Pinot Gris zoals wij een Pinot Gris graag zien: mooie verfijnde zuren die een subtiel tegenspel bieden aan het zoetje van de “geparfumeerde” Pinot Gris-druif. Een wijn om van te houden ; om met aandacht en zorg van te genieten.

Chardonnay 2016: Bourgognestijl: krachtig maar geen  patsertje met te veel aan hout, mineraal, lichte toets van houtrijping hetgeen zich vertaald in lichte caramel, zuiver en mineraal in de afdronk. Een wijn die vraagt om nog enkele maanden te mogen rijpen om tegen eind 2016 zijn ware kwaliteit te tonen.

En last, but not least, voor de liefhebbers van een lichte rode wijn: Pinot Noir 2016: robijnrood, fijn van structuur ,vol fruit van rijpe bessen; tikkeltje houtrijping, licht gekoeld op zijn lekkerst.

Kom dat zien en kom dat proeven!!!!!

Elke zaterdagmiddag tussen 14.00u en 17.00u van  17 juni tot 1 oktober 2017.

 


Geen druppel alcohol????

Helaas, maar waar!!!

Geen druppel alcohol meer te koop op het domein.

Alle wijnen van de oogst 2015 ( en alle voorgaande oogsten) zijn helemaal uitverkocht.

Alhoewel….. aan bubbels geen gebrek. De aangenaam sprankelende “Brut de Crindael” is nog op voorraad en kun je na telefonische afspraak proeven en kopen. Online  en bij de diverse verdelers zijn onze wijnen wel nog te koop.

Met hoge verwachtingen zien we  de botteling van de oogst 2016 tegemoet; tegen eind juni zijn deze wijnen op de markt. Vanaf dan bent u ook weer welkom op zaterdagmiddag in ons open huis tussen 14.00u en 17.00u om deze wijnen te proeven.

Reserveringen voor groepsproeverijen zijn het hele jaar door mogelijk. Voor deze gelegenheid reserveren we een aantal flessen.

 

 


Hierbij willen we ons graag voorstellen……..

albert en rianne

….als de nieuwe medezaakvoerders van Pietershof Wijndomein bvba, zoals de nieuwe naam officieel luidt. Wij zijn Albert Meijer en Rianne van der Ven. Woonachtig in Maastricht, begonnen wij in 2001 met een wijngaardje met 500 stokken achter ons huis, vanaf het begin met de gedachte om hiermee te oefenen voor het “grote werk”, waarover wij toen al droomden. Nu is het zover! Vele oogsten, talrijke cursussen en studiedagen en een part-time stage bij Domein de Wijngaardsberg, brachten ons waar we  nu zijn.

Na een seizoen met Piet en Marlies Akkermans te hebben meegewerkt ging de kogel op 1 maart 2016 door de kerk.Wij zijn overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de wijngaard met zijn bijzondere, kalkrijke terroir en zijn gunstige micro-klimaat. De heerlijke en al vaak bekroonde wijnen zijn hier de geurige getuigen van. Maar even belangrijk is het vertrouwen in de samenwerking de komende jaren, waarin we nog kunnen profiteren van de kennis, kunde en werkkracht van Piet en Marlies. Bovendien stelt de samenwerking ons in staat onze (andere) beroepen als cardioloog-electrofysioloog, resp. jurist voort te zetten.

Wij hopen u snel te ontmoeten in wijngaard of proeflokaal!!


Nederlandse culli’s proeven de bubbels van wijndomein Pietershof.

Het populaire programma “Binnenste Buiten” van de Nederlandse televisie ,stuurde voor de feestdagen een chefkok en een sommelier op pad om iets meer aan de weet te komen over mousserende wijnen.
Leon Mazairac, chefkok-eigenaar van het prachtige restaurant Podium in Utrecht, trok samen met sommelier Milton Verseput naar de Voerstreek alwaar hij , na twintig jaar, de ouders van zijn jeugdvriend Simon Akkermans ontmoette in hun wijngaard.
Kijk onder Wijndomein/Media hoe beide heren, samen met de wijnmaker en zijn vrouw, het samen eens worden over hoe de mousserende Brut de Crindael 2014 moet gaan smaken.